PreMamaduo

Za ženske, ki načrtujejo nosečnost, nosečnice in doječe matere.

  • multivitaminski in multimineralni izdelek z omega-3 maščobnima kislinama DHK in EPK
  • 11 vitaminov, 9 mineralov, vključno s folno kislino, ki je še posebej potrebna za pokrivanje potreb ženskega telesa v rodnem obdobju
  • 1 tableta in 1 kapsula dnevno z nekaj tekočine po obroku

PreMamaduo je multivitaminski in multimineralni izdelek z omega-3 maščobnima kislinama DHK in EPK, ki je namenjen zlasti ženskam, ki načrtujejo nosečnost, nosečnicam in doječim materam, saj le-te potrebujejo večji vnos vitaminov in mineralov. Njihova prehrana mora biti ustrezna, da se zagotovi vnos vseh potrebnih hranil v ustreznih količinah. Ker so potrebe po določenih hranilih v tem obdobju še posebej visoke, priporočamo njihov dodaten vnos.

Ključne sestavine in njihov pomen

Folna kislina

Uživanje dopolnil s folno kislino zviša raven folata pri nosečnici. Nizka raven folata pri nosečnici je dejavnik tveganja za okvare nevralne cevi pri razvijajočem se plodu.

Koristni učinek se doseže z dopolnjevanjem prehrane žensk v rodni dobi s 400 μg folne kisline dnevno vsaj en mesec pred in do tri mesece po zanositvi.

Vitamin D

Vitamin D prispeva k normalni absorpciji kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi ter ohranjanju zdravih kosti in zdravih zob.

Za nosečnice je priporočljiv vnos 10 μg vitamina D dnevno, kar je še posebej pomembno za nosečnice, ki so vezane na dom dalj časa.

Železo

Železo ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina ter pri prenosu kisika v telesu.

Prispeva k sproščanju energije pri presnovi in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin C

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože ter povečuje absorpcijo železa.

DHK

Vnos DHK (dokazaheksaenojske kisline) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči in možganov pri fetusu in dojenčku, dojenim z materinem mlekom. Koristni učinek je dosežen z dnevnim vnosom 200 mg DHA, in sicer poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, ki znaša 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).

Nosečnicam in doječim materam se priporoča uživanje mastnih rib, kot so losos, postrv, sardine in skuša. Če niste prepričani, da zaužijete dovolj maščobnih kislin omega 3, jih lahko nadomestite z vsakodnevnim uživanjem PreMama Duo.

Odmerjanje in način uporabe

Ženske, ki načrtujejo nosečnost, nosečnice in doječe matere naj vzamejo 1 tableto in 1 kapsulo dnevno z nekaj tekočine po obroku. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Tablete in kapsule PreMamaduo se v primeru preobčutljivosti na katero koli sestavino ne smejo uporabljati.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Podrobnejše informacije

Podrobnejše informacije o sestavi tablet in kapsul, njihovem delovanju in uporabi ter druge pomembne informacije so dostopne tukaj.

PreMama Klub

V PreMama klubu skupaj ustvarjamo posebne trenutke na poti k materinstvu. Brezplačno članstvo prinaša osebno prilagojene vsebine, praktične nasvete in neskončno podporo skozi vsak korak nosečnosti in prvih trenutkov materinstva.

Izberi eno od spodnjih možnosti

©2024. Vse pravice pridržane.