Politika zasebnosti

Upravljavec podatkov:
ALKALOID – FARM d.о.о.
Šlandrova ulica 4
1231 Ljubljana – Črnuče, Ljubljana
Slovenija

Matična številka : 3872173000
e-pošta: [email protected][email protected]
Telefonska številka: +386 1 300 42 90

S predmetno politiko zasebnosti vas želimo obvestiti o tem, kako se vaši osebni podatki obdelujejo na spletni strani PreMamaduo. Ta politika je v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (EU) 2016/679 in drugo veljavno zakonodajo.

ALKALOID- FARM d.o.o. (v nadaljevanju ”ALKALOID”) je upravljalec vaših osebnih podatkov na tem spletnem mestu, kar pomeni, da določi namene in sredstva za obdelavo osebnih podatkov ter zagotavlja, da se vaše osebne podatke obdeluje in varuje v skladu z veljavno zakonodajo. V ta namen je ALKALOID sprejel interne politike varstva osebnih podatkov, kjer ima vzpostavljene ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, s pomočjo katerih se znotraj družbe zagotavlja spoštovanje načel varstva osebnih podatkov.

S predmetno politiko zasebnosti vas kot upravljalec želimo informirati:

KAKO IN ZAKAJ OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Način zbiranja (kako) in namen (zakaj) obdelave vaših osebnih podatkov na tem spletnem mestu je odvisen od vaše (uporabnikove) interakcije s spletno stranjo: določeni osebni podatki se zbirajo posredno, tj. ko obiščete spletno stran (npr. glejte Politiko piškotov); določeni pa se zbirajo neposredno, tj. ko se sami odločite, da nam jih posredujte (npr. ko aktivno uporabljate spletno stran in njene funkcije, rubrike).

Na splošno vaše podatke obdelujemo za naslednje namene:

  1. Da odgovorimo na vprašanja, ki nam jih posredujete;
  2. Da vam omogočimo nemoteno uporabo spletne strani in njenih rubrik;
  3. Da zagotavljamo funkcionalnosti in varnosti spletne strani;
  4. Da spremljamo statistiko in uspešnost/ uporabnost spletne strani;
  5. Da izpolnjujemo naše zakonske obveznosti (ko je to potrebno);
  6. Za druge namene s katerimi ste se izrecno strinjali.

 Otroci in mladoletniki

Ta spletna stran je namenjena odraslim. Brez predhodnega soglasja staršev ali skrbnikov zavestno ne zbiramo podatkov uporabnikov mlajših od 18 let. Vsi uporabniki, mlajši od 18 let, morajo pred uporabo ali razkritjem kakršnih koli osebnih podatkov na tej spletni strani pridobiti dovoljenje staršev ali skrbnikov.

DODATNE INFORMACIJE O OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV
Kako in katere podatke zbiramo…Vaše podatke obdelujemo z namenom…Pravna podlaga za obdelavo…
Vaša vprašanja. Ko nam postavite vprašanje (preko našega splošnega kontakta ali preko kakšne druge funkcije na spletni strani), se v okviru vsebine, ki nam jo sami posredujete, pri nas zbirajo naslednji osebni podatki: vaši kontaktni podatki (ime, poštni naslov, telefonska številka), drugi osebni podatki, povezani z vašim vprašanjem.… da odgovorimo na vaše vprašanje.…naš zakoniti interes, da odgovorimo na vaše vprašanje ali vaše izrecno soglasje (odvisno od vsebine vprašanja). Če bo vaše vprašanje vključevalo informacije v zvezi s kakovostjo in varnostjo naših izdelkov, lahko vaše podatke obdelamo na podlagi naših zakonskih obveznosti (obveznost poročanja).
Članstvo v PreMama Klubu. Če se odločite za včlanitev v PreMama klub, se za delovanje te storitve pri nas zbirajo vaši kontaktni podatki, in sicer elektronski naslov ter drugi osebni podatki, navedeni ob prijavi (npr. trajanje nosečnosti, starost otroka). Za več informacij si preberite splošne Pogoje uporabe spletne strani PreMamaduo.…da vam omogočimo članstvo v PreMama Klubu, skladno s splošnimi pogoji uporabe spletne strani PreMamaduo.vaše soglasje, dano ob včlanitvi v PreMama Klub. Za podrobne informacije o tem, kako upravljati svoje marketinške preference, glejte spodnji razdelek »KATERE SO VAŠE PRAVICE« – pravica do preklica soglasja za obdelavo.
Promocijske rubrike
(promocijske kampanje, nagradne igre, novice) Če se odločite sodelovati (pri) oziroma uporabiti katero od naših promocijskih rubrik, se v okviru vsebine, ki nam jo sami posredujete, pri nas zbirajo naslednji osebni podatki: vaši kontaktni podatki (ime, poštni naslov, telefonska številka), druge informacije v okviru izbrane promocijske rubrike.
… da vam posredujemo informacije o naših izdelkih in storitvah oziroma vam omogočimo sodelovanje v okviru promocijske rubrike.…vaše soglasje, dano kot del izbrane promocijske rubrike. Za podrobne informacije o tem, kako upravljati svoje marketinške preference, glejte spodnji razdelek »KATERE SO VAŠE PRAVICE« – pravica do preklica soglasja za obdelavo.
Vsebine na družbenih omrežjih Do vaših osebnih podatkov lahko dostopamo tudi preko vsebin na družbenih omrežjih tretjih oseb (npr. Facebook/Instagram itd.), ki jih sami objavljate oziroma dovolite družbenemu omrežju, da jih deli z nami. Te podatke mi obdelujemo, ko stopite v kontakt z nami preko našega profila oziroma, ko se odločite za sodelovanje pri aktivnostih, ki se izvajajo na naših profilih družbenih omrežij. Želeli bi vas opozoriti, da je vsaka vsebina, ki jo objavite na družabnih omrežij javno dostopna, zato vas pozivamo k skrbnosti pri objavi osebnih podatkov. da vam posredujemo informacije o naših izdelkih in storitvah oziroma vam omogočimo sodelovanje pri aktivnostih, ki se izvajajo na naših profilih družbenih omrežij. O konkretnem namenu obdelave ste obveščeni neposredno v okviru obvestil na danem družabnem omrežju.… pravne podlage so pojasnjene v politiki zasebnosti posameznega družbenega omrežja oziroma v okviru posamezne aktivnosti na družbenem omrežju. Če želite izvedeti več o tem, kako se obdelujejo osebni podatki na družbenih omrežij in kako lahko obdelavo omejite, obiščite spletno mesto ustreznega družabnega omrežja tretje osebe in si oglejte njihovo politiko zasebnosti.
Obisk naše spletne strani Ko obiščete našo spletno stran se obdelujejo osebni podatki povezani z vašim spletnim iskanjem: ime vašega ponudnika spletnih storitev, spletno mesto, ki ste ga uporabili za povezavo do naše spletne strani, spletna mesta, ki jih obiščete iz naše spletne strani, ter vaš IP-naslov.… da vam zagotovimo funkcionalnost in varnost spletne strani.… na podlagi naših zakonitih interesov za upravljanje, vzdrževanje in varovanje naših spletnih mest.
Piškotki Določene osebne podatke zbiramo s posebnim orodjem imenovanim piškotki, ali drugimi podobnimi tehnologijami. Za informacije o piškotkih glejte našo Politiko piškotkov. da bi razumeli kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran in jim na ta način omogočili večjo učinkovitost/uporabnost spletne strani.… pravne podlage pojasnjene v Politiki piškotkov.
S KOM DELIMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Določene osebne podatke zbrane na spletni strani delimo z našimi poslovnimi partnerji, ki  nam zagotavljajo  shranjevanje podatkov, tehnološke storitve, vzdrževanje in upravljanje spletnega mesta in njegovih funkcij ter rubrik. S temi partnerji imamo sklenjene ustrezne pogodbe, ki le-te zavezujejo k upoštevanju vseh zavez v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ki jih zagotavljamo v tej politiki zasebnosti. Naši partnerji bodo vaše osebne podatke obdelovali zgolj v okviru namenov o katerih smo vas obvestili.

Mednarodni prenos podatkov

Določeni osebni podatki se lahko prenesejo do partnerjev, ki se nahajajo izven Evropske Unije, torej na geografska območja kjer veljajo drugačna pravila zasebnosti kot v EU (npr. v naše matično podjetje (ALKALOID AD Skopje, Republika Severna Makedonija). Zagotavljamo vam, da bomo v primeru mednarodnega prenosa vaše osebne podatke ustrezno zaščitil tako, da (i) bomo partnerjem naložili enako raven varstva, kot jo zahteva zakonodaja EU, in (ii) da bomo sodelovali le s tistimi partnerji iz tretjih držav, za katere je slovenski informacijski pooblaščenec in/ali Evropska komisija odločila, da zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov („odločba o ustreznosti”) oziroma (ii) če odločbe o ustreznosti ni, da bomo zagotovili, da se za prenos uporabljajo ustrezni zaščitni ukrepi v skladu z zahtevami zakonodaje EU.

Opozoriti vas moramo, da nekatere tretje osebe, ki upravljajo storitve na tem spletnem mestu (zlasti ko gre za Piškotke), vaše osebne podatke posredujejo oziroma lahko posredujejo v Združene države Amerike (ZDA), kjer lahko skladno z nacionalnimi predpisi ZDA pride do razkritja vaših podatkov varnostnim obveščevalnimi službami ZDA. Glede na navedeno, so vaše pravice do varstva osebnih podatkov lahko omejene skladno z nacionalnimi predpisi ZDA.

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je to potrebno za dosego namena za katerega so bili zbrani. Pri tem v okviru namena upoštevamo tudi zakonske zahteve glede hrambe in vaše pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov (preklic soglasja za obdelavo, ugovor zoper obdelavo, itd.) 

KATERE SO VAŠE PRAVICE

Pravica do informacij, pravica do dostopa in pravica do popravka. Pravico imate zahtevati vse informacije o tem kako obdelujemo vaše osebne podatke. Prav tako imate pravico do dostopa, popravka in posodobitve vseh vaših osebnih podatkov shranjenih v našem sistemu, če menite, da so ti podatki neveljavni, nepopolni ali netočni.

Pravica do izbrisa.  Pravico imate zahtevati, da izbriše vaše osebne podatke pod zakonsko določenimi pogoji.

Pravica do omejitve in ugovora obdelavi. Pravico imate zahtevati, da se omeji obdelava vaših osebnih podatkov in ugovarjati obdelavi podatkov pod zakonsko določenimi pogoji.

Pravica do preklica soglasja za obdelavo.Pravico imate, da kadar koli umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, ki je bila podana pred preklicem. Preklic lahko date na enak način (z istimi orodji), kot ste ga dali ali pa tako, da nas kontaktirate in uveljavljate preklic soglasja, pri čemer izrecno navedite za katere namene soglasje preklicujete. 

Pravica do prenosljivosti podatkov. Pod določenimi pogoji imate pravico, da svoje osebne podatke zbrane pri nas prenesete drugemu obdelovalcu.

Za uveljavitev svojih pravic oziroma za pridobitev katerih koli informacij vezano na obdelavo osebnih podatkov na tej spletni strani, se lahko obrnete na Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov (DPO): [email protected].

V vsakem primeru imate poleg zgoraj navedenih pravic tudi pravico do pritožbe pri pristojnem organu za varstvo podatkov: Informacijski Pooblaščenec, (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: [email protected] telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).

VELJAVNOST TE POLITIKE ZASEBNOSTI

Politika zasebnosti začne veljati z dnem objave na spletnem mestu. Datum zadnje posodobljene različice: 1. 4. 2024, Ljubljana.

ALKALOID lahko kadar koli spremeni politiko zasebnosti z objavo spremenjene različice na tem spletnem mestu. Takšne spremembe začnejo veljati takoj po objavi.

Druga spletna mesta

Upoštevajte, da ta politika velja samo za predmetno spletno mesto. Ko iz naše strani prehajate na druga spletna mesta, obvezno preberite njihove politike zasebnosti. ALKALOID ne prevzema odgovornosti za morebitne kršitve ali pomanjkljivosti v politikah zasebnosti tretjih oseb.

©2024. Vse pravice pridržane.