Politika piškotkov

Upravljavec podatkov:
ALKALOID – FARM d.о.о.
Šlandrova ulica 4
1231 Ljubljana – Črnuče, Ljubljana
Slovenija

Matična številka : 3872173000
e-pošta: [email protected][email protected]
Telefonska številka: +386 1 300 42 90

Z namenom, da bi optimizirali spletno stran za naše uporabnike, spletna stran s pomočjo posebnega orodja (»piškotki«) zbira od uporabnikov določene podatke. S predmetno politiko, ki predstavlja sestavni del Politike zasebnosti spletne stran PreMama Duo, vaš želimo informirati o t.i. »piškotih« in kako lahko z njimi upravljate.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se namestijo v vaš računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete spletno mesto. Za podobne namene se lahko uporabljajo tudi druge tehnologije, vključno s podatki shranjenimi v spletnih brskalnikih ali napravah, identifikatorji povezani z napravo in drugo programsko opremo. Vse te tehnologije imenujemo piškotki. Piškotke uporabljajo ponudniki spletnih storitev z namenom, da bi omogočili ustrezno delovanje spletnih mest ali da bi povečali učinkovitost/uporabnost spletnega mesta.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

NUJNI PIŠKOTKI

Ti piškotki so nujni za delovanje spletne strani, zato jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti. Običajno so nastavljeni samo kot odziv na vaša dejanja, ki vodijo do storitvenih zahtev, na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Na voljo imate nastavitev, da brskalnik blokira te piškotke ali vas opozori na njih. V tem primeru nekateri deli spletne strani ne bodo delovali.

Ime piškotka Čas shranjevanja Gostitelj Namen obdelave zbranih podatkov
acf Seja premama.si Shranjevanje nastavitev uporabniškega vmesnika.
ml_guid 1 leto premama.si Za sledenje uporabnikovim dejanjem na spletni strani in analizo uporabniške izkušnje.
wpEmojiSettingsSupports Seja premama.si Shranjevanje informacij o podpori za uporabo emotikonov na spletni strani.
wp-settings-1 1 leto premama.si Shranjevanje nastavitev uporabniškega vmesnika.
wp-settings-time-1 1 leto premama.si Shranjevanje časa zadnje posodobitve nastavitev uporabniškega vmesnika.

ANALITIČNI PIŠKOTKI

S temi piškotki štejemo obiske in izvor prometa, da lahko merimo in izboljšamo učinkovitost delovanja naše spletne strani. Z njimi prepoznamo katere strani so najbolj in najmanj priljubljene ter opazujemo, kako se obiskovalci pomikajo po spletni strani. Podatki, ki jih piškotki zbirajo so združeni in anonimni. Podatki, ki se zbirajo prek teh piškotkov, so lahko na voljo tudi ponudniku storitve, prek katerega izvajamo merjenje obiska in uporabe naše spletne strani. Če uporabo teh piškotkov zavrnete, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali našo spletno stran.

**Kadar je naš partner (ponudnik storitve) iz tretje države, zlasti iz Združenih držav Amerike, vaše soglasje (»dovoli«) zajema tudi prenos nekaterih osebnih podatkov v ZDA, kjer lahko skladno z lokalnimi predpisi pride do razkritja vaših podatkov varnostnim obveščevalnimi službami ZDA. Glede na navedeno, so vaše pravice do varstva osebnih podatkov lahko omejene skladno s predpisi ZDA.

Ime piškotka   Čas shranjevanja Gostitelj
_ga 2 leti premama.si Registrira enolični ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto.
Gre za piškotek v okviru storitev **Google Analytics.
Spletna stran uporablja storitve Google Analytics, ki jih upravlja Google LLC. (“Google”). Googlovo uporabo piškotkov ali identifikatorjev naprav lahko izklopite v Googlovih nastavitvah oglasov: Ad Settings
**Google Remarketing
Google Remarketing je funkcija programa Google AdWords, ki nam omogoča, da prikažemo oglase, ki ustrezajo vam in vašim interesom, ter oglaševanje na podlagi vaših individualnih potreb pri prikazovanju ustreznih oglasov. Ob vsakem obisku spletnega mesta, na katerem je storitev integrirana z Google Remarketingom, se spletni brskalnik posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, samodejno identificira pri Googlu. Med tem tehničnim postopkom Google prejme osebne podatke, kot so naslov IP ali uporabnikovo vedenje pri iskanju, ki jih med drugim uporablja za vstavljanje ustreznih oglasov. Google Remarketing upravlja družba Google Inc, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, ZDA

OGLAŠEVALSKI PIŠKOTKI

Med oglaševalske piškotke spadajo piškotki, ki jih na vašo napravo nameščajo oglaševalski parterji, kot na primer Facebook, Instagram, Google. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na naši strani, ki so povezani z družbenimi omrežji in drugimi platformami ter omogočajo sledenje vaši uporabi teh storitev. Tretje osebe uporabljajo te piškotke za izdelavo profila vaših interesov, ki ga nato uporabijo za prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih. Pri delu uporabljajo edinstveno prepoznavanje vašega brskalnika in naprave. Če zavrnete uporabo teh piškotkov, ne boste deležni ciljnega spletnega oglaševanja.

**Kadar je naš partner (ponudnik storitve) iz tretje države, zlasti iz Združenih držav Amerike, vaše soglasje (»dovoli«) zajema tudi prenos nekaterih osebnih podatkov v ZDA, kjer lahko skladno z lokalnimi predpisi pride do razkritja vaših podatkov varnostnim obveščevalnimi službami ZDA. Glede na navedeno, so vaše pravice do varstva osebnih podatkov lahko omejene skladno s predpisi ZDA.

Ime piškotka Namen obdelave zbranih podatkov
Meta Pixel in piškotki družbenih omrežij** Ta spletna stran uporablja piškotke Meta Pixel ter piškotke družabnih omrežij Facebook in Instagram. Vaši osebni podatki se zbirajo in obdelujejo za namene marketinga in optimizacije, ko obiščete Facebook ali Instagram. Kot to storite se zbirajo in obdelujejo tudi podatki o vaši napravi in podatki o vaši dejavnosti, ne da bi vi storili kakršno koli dodatno dejanje. Piškotki Meta Pixel omogočajo prikazovanje oglasov naše družbe na Facebooku in Instagramu, in sicer samo tistim uporabnikom, ki so bili obiskovalci našega spletnega mesta, z namenom prikazovanja prilagojenih oglasov. Ti piškotki omogočajo tudi preverjanje, ali je bil uporabnik po kliku na naš oglas na Facebooku ali Instagramu preusmerjen na našo spletno stran.

Če ste s svojim uporabniškim računom prijavljeni v Facebook ali Instagram, bo obisk našega spletnega mesta zabeležen v vašem uporabniškem računu. Podatki, zbrani o vas, so za našo družbo anonimni, zato ne moremo sklepati o identiteti uporabnika. Vendar lahko Facebook ali Instagram te podatke poveže z vašim uporabniškim računom na Facebooku ali Instagramu.

Operater storitve Meta Pixel je Meta Platforms Ireland Ltd. , 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, 662881 Dublin. Več o uporabi piškotkov Meta Pixel in o tem, kako jih lahko regulirate, lahko najdete na naslednji povezavi: https://hr-hr.facebook.com/policies/cookies/. .

KAKO LAHKO NADZORUJEMO PIŠKOTKE?

Piškotke lahko nadzorujete in/ali izbrišete po želji – za podrobnosti obiščite spletno stran aboutcookies.org. Izbrišete lahko vse piškotke, ki so že v vašem računalniku in večino brskalnikov lahko nastavite tako, da preprečijo njihovo namestitev. Če to storite boste morali vsakič, ko obiščete spletno stran ročno prilagoditi nekatere nastavitve, nekatere storitve in funkcije pa morda ne bodo delovale.

Analitične piškotke in oglaševalske piškotke uporabljamo le na podlagi vašega soglasja. Ob (prvem) obisku spletne strani se bo pojavila pasica, v kateri vas sprašujemo ali se strinjate z nastavitvijo teh piškotkov. Če v pasici kliknete gumb „DOVOLI VSE” ali če v razdelku »Katere piškotke uporabljamo« kliknete gumb »DOVOLI«, bo to veljalo kot vaše soglasje za uporabo zgoraj navedenih izbirnih piškotkov, ki jih bomo namestili na vašo napravo. Dokler je piškotek aktiven se pasica ne bo več pojavila. Če se kadarkoli premislite in želite zavrniti uporabo izbirnih piškotkov kliknite na gumb »ZAVRNI« v razdelku »Katere piškotke uporabljamo«.

KAKO POGOSTO POSODABLJAMO POLITIKA PIŠKOTKOV?

Politiko piškotkov lahko občasno posodobimo, na primer zaradi sprememb piškotkov, ki jih uporabljamo, ali iz drugih operativnih, pravnih ali regulativnih razlogov. Zato redno obiskujte Politiko piškotkov, da boste obveščeni o naši uporabi piškotkov in sorodnih tehnologij.

Datum na dnu Politike piškotkov označuje, kdaj je bila nazadnje posodobljena.

22.03.2024

©2024. Vse pravice pridržane.